Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Tan Taşçı Biyografi

Tan Taşçı Kimdir?

Tan Taşçı, 30 Ekim 1981 tarihinde Hannover, Almanya’da doğan Türk şarkıcı ve şarkı yazarı. 2000’li yılların başından beri müzik piyasasında aktif olan Taşçı, kendine özgü sesi ve tarzıyla geniş bir hayran kitlesi edinmiştir.

Eğitim Hayatı:

Tan Taşçı, ilkokula Ankara’da Arı Koleji’nde başladı. Lise eğitimini ise Rauf Denktaş Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera ve Şan Bölümü’ne girdi.

Müzik Kariyeri:

Tan Taşçı, müzik kariyerine 2004 yılında “Yalan” isimli şarkısıyla başladı. Bu şarkıyı “Kendimden Kaçtım”, “Felek Bile Ağladı”, “Geceler Kara Geceler”, “Yalan Dünya” ve “Ara Beni” gibi hit şarkılar takip etti.

Başarıları:

  • Tan Taşçı, birçok ödüle layık görülmüştür. Bunlardan bazıları:
    • 2007 Kral FM Müzik Ödülleri – En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı
    • 2008 Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Türk Pop Müzik Erkek Sanatçı
    • 2009 Kral FM Müzik Ödülleri – En İyi Pop Müzik Erkek Sanatçı
    • 2010 Powertürk Müzik Ödülleri – En İyi Erkek Pop Müzik Sanatçısı

Müzikal Tarzı:

Tan Taşçı’nın müzikal tarzı pop, rock ve akustik olarak tanımlanabilir. Şarkılarında genellikle aşk, ayrılık, özlem ve umut gibi temalara yer veriyor.

Özel Hayatı:

Tan Taşçı, 2014 yılında Ayşe Özyılmazel ile evlendi. Çiftin 2016 yılında bir kızları dünyaya geldi.

Diskografi:

  • Yalan (2004)
  • Kendimden Kaçtım (2006)
  • Felek Bile Ağladı (2007)
  • Geceler Kara Geceler (2008)
  • Yalan Dünya (2010)
  • Ara Beni (2012)
  • Aşk ve Gurur (2014)
  • Ten (2016)
  • Kırmızı (2018)
  • Yalnızlık (2020)
  • Tan Taşçı – Dön Geri
Beğenebileceğiniz şarkı sözleri