Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Taladro şarkı sözleri
Kerim Araz & Taladro Kurşun
Taladro Biyografi

Taladro Kimdir?

Abdullah Evgi ya da bilinen sahne adıyla Taladro, 16 Şubat 1991’de Adana’da doğan Türk rap müzik sanatçısıdır. 1999 yılında Eminem’i dinleyerek rap müziğe ilgi duymaya başladı ve 2005 yılında ilk şarkılarını yazmaya başladı.

Müzikal Tarzı:

Taladro’nun müzik tarzı duygusal ve melankolik temalara odaklanmasıyla bilinir. Şarkılarında genellikle aşk, ayrılık, hüzün ve yalnızlık gibi duyguları dile getirir. Beatleri genellikle slow ve melodiktir.

Kariyeri:

Taladro, ilk resmi şarkısını 2014 yılında “Beni Hatırla” adıyla yayınladı. 2016 yılında “Risale 2” adlı şarkısıyla büyük bir çıkış yakaladı ve tanınırlığı arttı. 2017 yılında “Yol” adlı albümünü yayınladı. 2018 yılında “Kalbimde Bir Sızı” adlı EP’sini yayınladı. 2020 yılında “Kendi Yolum” adlı albümünü yayınladı.

Başarıları:

Taladro, birçok müzik ödülüne aday gösterildi ve kazandı. 2017 yılında “En İyi新人奖” ve “En İyi Şarkı Sözü” dallarında Kral Müzik Ödülleri’ni kazandı. 2018 yılında “En İyi Rap Sanatçısı” dalında Altın Kelebek Ödülü’ne aday gösterildi.

Sosyal Medya:

Taladro, sosyal medyada oldukça aktiftir. Instagram’da 1.2 milyondan fazla takipçisi, Twitter’da ise 300 binden fazla takipçisi bulunmaktadır.

Diskografi:

  • Albümler:
    • Yol (2017)
    • Kendi Yolum (2020)
  • EP’ler:
    • Kalbimde Bir Sızı (2018)
  • Tekliler:
    • Beni Hatırla (2014)
    • Risale 2 (2016)
    • Bana Kendini Ver (2017)
    • Hasret (2018)
    • Yolculuk (2019)
    • Duman (2020)

Taladro hakkında daha fazla bilgi için:

Beğenebileceğiniz şarkı sözleri