Açık Lise Türk Dili ve Edebiyatı 4 Çıkmış Sınav Soruları 2020 yılı 2. dönem


1. PİŞEKÂR – Ne hâldesin bakalım? Peder nerelerde?

KAVUKLU – Peder göçtü.

PİŞEKÂR – Tamir ettireydin.

KAVUKLU – İki payanda vurdurduk, kâr etmedi. Peder yürüdü.

PİŞEKÂR – Sılaya mı saldınız?

KAVUKLU – Helvacıdede’ye götürdük… Peder merhum oldu.

PİŞEKÂR – A birader, doktora götüreydin, burnunu açardı.

KAVUKLU – Geçen yağmurda oluklar tıkanmış, tenekeciye zor açtırabildik. Sen dayak yer misin?

PİŞEKÂR – Anladım: Pederiniz ölmüş.

KAVUKLU – Hele çok şükür anlayabildi!

Bu parça aşağıdakilerin hangisinden alınmıştır?


2. Aşağıdakilerden hangisi romanın yapısal ögelerinden biridir?


3. Şiiri eleştirirken onun içeriğine bakmak bana kolaycılıkmış ve doğru değilmiş gibi geliyor. Bana göre, bir şiirin şiir olup olmadığı yapısıyla, biçimiyle yeni bir öneride bulunup bulunmadığına bağlıdır. Şiirde ne söylediğiniz değil nasıl söylediğiniz önemlidir. Yoksa şiirin bir anlatıdan farkı kalmaz.

Bu parçanın anlatımında aşağıdaki düşünceyi geliştirme yollarının hangisinden yararlanılmıştır?


4. Doğu’yu içinde taşırken Batı’yı özleyenlerin, geçmişi gönlünde yaşatırken geleceğe değmek isteyenlerin; şifa bulmaz sıla hastalığının, bir büyük hülyanın, Ahmet Hamdi Tanpınar’da zamanın hikâyesi böyle başlar.

Bu parçada geçen “sıla hastalığı” ile anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?


5. Çocukken, uzun kış gecelerinde; “Elektrikler kesilse de mum ışığında ellerimle duvarlarda, denizin üzerinde uçan yelkovan kuşlarını, okyanusta sıçrayan balinaları ve dağlardaki kurt siluetlerini oluştursam…” diye beklerdim. Öyle anlarda hayvan gölgeleri masal kahramanları olur, gizemli bir dünya sunarlardı bana.

Bu parçayla ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden çok koşul bulunmaktadır?


7. 5N1K kuralında amacı belirleyen soru aşağıdakilerden hangisidir?


8. Chateaubriand, 1768 yılında bardaktan boşanırcasına yağmurun yağdığı, fırtına yüzünden ağaç dallarının kopup metrelerce sürüklendiği soğuk bir Saint Malo gecesinde dünyaya geldi. Pek de keyifli olmayan bir çocukluğun ardından, gençlik yıllarında edebiyata olan yatkınlığı nedeniyle 18. yüzyıl Fransız yazarlarının dikkatini çekti.1801 yılında Atala isimli eseriyle entelektüel çevrelerde adından söz ettirmeye başladı.

Bu parçada aşağıdaki anlatım biçimlerinden hangisine yer verilmemiştir?


9. Aşağıdaki eserlerden hangisi Halide Edip Adıvar’a aittir?


10. I. Tanzimat Dönemi’ndeki romanlar ilk örnekler olduğu için teknik yönden kusurludur.

II. Tanzimat Dönemi romanında yurt dışına göç eden işçilerin sorunları işlenmiştir.

III. Tanzimat’ın ilk döneminde realizm ve natüralizm etkili olmuştur.

IV. Türk edebiyatındaki ilk edebî roman olan İntibah, Tanzimat Dönemi’nde yazılmıştır.

Numaralanmış cümlelerin hangilerinde yanlış bilgi verilmiştir?


11. Yattığımız oda tıklım tıklım eşya doluydu( ) Koltuklar, sehpalar, süs eşyaları, fotoğraflar( ) Bir köşede de bizim torba ve filelerimiz vardı( ) Ev halkının gözü kapıdaydı; merak edilen, odaya ilk kim girecekti( )

Bu parçada yay ayraçla gösterilen yerlere sırasıyla aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri getirilmelidir?


12. İbrahim Şinasi, İstanbul’da doğan Türk gazeteci, şair, tiyatro yazarı ve düşünürdür. Batılılaşmanın ilk adımlarını atan sanatçı, birçok türde eser vermiştir.

Zorla Evlenme, Kibarlık Budalası,

I II

Şair Evlenmesi ve Gülünç Kibarlar

III IV

eserlerinden birkaçıdır.

Bu parçadaki numaralanmış eserlerden hangisi sözü edilen sanatçıya aittir?


13. • Güldürü unsurları ön plandadır.

• Önceden hazırlanan bir metni vardır.

• Söz oyunları ve tekerlemelerden yararlanılır.

Bu cümleler “geleneksel Türk halk tiyatrosu” ile ilgili doğru-yanlış olarak değerlendirildiğinde sıralama aşağıdakilerden hangisi olur?


14. Aşağıdakilerden hangisi haber yazısına ait bir terimdir?


15. Türkistan şehri, Taşkent’in 270 kilometre kuzeyinde, Kazakistan Cumhuriyeti’ndedir. Mavi dağların çevrelediği bir ovadan, ekseriyeti kerpiç olan evlerden oluşan 15 bin kadar nüfuslu bir şehirdir. Trenimiz, işte bu şehre bayramın ilk günü, sabahleyin erkenden vardı. Bulunduğumuz ovada, Hoca Ahmet Abidesi, yüksek kubbeleriyle en uzaklardan görülüyordu.

Bu parça aşağıdaki metin türlerinden hangisine örnektir?


16. Nehirler mademki canlıdır, onlarında

I II

bizler gibi bahtiyarı ve bahtsızı var. Tuna kaç defa talihli: Yatağına keyifince yer-

III leşmiş. Çölde değil kavrulmuyor, fakir değil gelirli, çıplak değil ağaçlı. Hiç bir IV tablo kendine bu kadar uygun çerçeve bulamadı.

Bu parçadaki numaralanmış sözlerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?


17. Sait Faik’le arkadaşlığımız 1939 yılında başladı. Onu ilk gördüğüm yer Küllük Kahvesi’ydi. Yanında Abidin Dino vardı. Daha sonra birkaç kez Nisvaz’da karşılaştık. Ben kendimi biliyorum ya herkesin de beni bileceği sanısındayım. Oysa Sait Faik için ben, bir edebiyat heveslisiydim. Bana dikkati, adımı bile aklında tutacak denli değildi. Kalktım; o sıralar yazıhanesine, onu görmeye gittim. Aslında yazıhane, yakınlarda yitirdiği babasının dış ülkelerle alışveriş ettiği ticaret yeriydi. O gün yazıhaneye girdiğimde, odanın ortasındaki bir koltuğa oturmuş kitap okuyordu…

Bu parça aşağıdaki metin türlerinden hangisine örnektir?


18. Aşağıdaki cümlelerden hangisi anlamca olumlu, yapıca olumsuzdur?


19. Uğursuz bir aşktan kurtulmuş olan Ali Bey ilk rastladığı bu güzel kıza gönlünü kaptırmış, kalbi şiddetle çarpmaya başlamıştı. Mahpeyker’le Dilaşup’u mukayese etti: Ötekinin yaptığı bütün davranışlar yapmacık, bütün söyledikleri yalandı. Dilaşup ise her hâliyle sevilmeye layık bir melekti.

Bu parça, Namık Kemal’in aşağıdaki eserlerinin hangisinden alınmıştır?


20. Türk edebiyatında gazete, Batı’yla ilişkilerin güçlendiği Tanzimat Dönemi’yle birlikte başlamıştır. Tanzimatçılar, halkı aydınlatmak ve onlara yol göstermek amacıyla gazete çıkarmıştır. İlk özel Türk gazetesi 1860’ta İbrahim Şinasi ve Agah Efendi tarafından çıkarılmıştır.

Bu parçada sözü edilen gazete aşağıdakilerden hangisidir?

Açık Lise TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 4 Çıkmış Sınav Soruları 2020 yılı 2. dönem

Açık Lise Test Çöz uygulamamız yayınlandı telefon ve tabletlere indirebilir uygulamada “Soru arama” ile çıkmış sınav sorularını da arayabilirsiniz.

Açık Lise Test Çöz Google Play :  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aciklise.cikmissorular

Açık Lise Test Çöz Appstore : https://apps.apple.com/tr/app/acik-lise-test-coz/id6449521442?l=tr

Açık Lise Test Çöz Appgallery : https://appgallery.huawei.com/app/C108369833

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 4 Açık Lise Test Çöz

‘’TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 4 Açık Lise Test çöz.’’ ya da ‘’Daha çok açık lise soru çöz.’’ diye sıklıkla duyulan tabirler sınav dönemi öğrencilerinin olmazsa olmazlarıdır. Bu dönem öğrencilerin gerçekten de kendileri ve başarıları için yapabilecekleri en önemli şey test çözmeleridir. Başlarda bu süreç sıkıcı ve zahmetli gelse de uzun süre sonra sağlayacağı başarıları ve faydaları düşününce başlarda biraz buna dayanılmak ve alışmak gereklidir.

Açık Lise TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 4 çıkmış sınav soruları 2024 yılı 2. DÖNEM

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 4 Açık Lise Test Çöz ve Yeni Nesil AOL Testleri Çöz 2024

Açık Lise Test çözmenin faydaları oldukça fazladır. Düzgün ve etkili bir şekilde yaptığınız açık lise test çözümleri sizi sınavlarınıza daha iyi hazırlamaktadır. Bu faydalara birkaç örnek vermek gerekirse:

  • 2020 YILI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 4 dersi 2. DÖNEM Açık Lise Test çöz veya aol testleri çözmek, farklı soru tiplerini görmenize olanak sağlar bu sayede ise karşılaşmamış olduğunuz soru tipi sayısı oldukça azalır. Bu size rakiplerinizin her zaman bir adım önüne geçirir.
  • Açık Lise Test çözme esnasında hangi konuşa iyi hangi konuda eksik olduğunuz daha iyi kavrar ona göre bir yol izlersiniz.
  • Aol Test çözme aynı zamanda zamanınızı daha iyi planlama becerinizi geliştirmektedir.
  • Daha fazla test çözerek bu olaya alışır ve girdiğiniz sınavları da sadece çözdüğünüz testler gibi düşünmeye başlarsınız. Bu sayede sınav kaygınız azalır.
  • Çözdüğünüz test sayısı arttıkça hız da kazanırsınız ve daha hızlı test çözmeye başlarsınız.
Sizin için bazı açık lise testleri

Açık Lise TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 4 dersi 2. DÖNEM Test Çözme Taktikleri 2020 YILI

Açık Lise Test çözme taktikleri ve tekniklerine uyarak test çözümünüzü daha etkili hale getirebilmeniz mümkündür. Öncelikle her soru tarzını görebilmek ya da en azından birçok farklı soru tarzı görebilmek sınavda başarı için oldukça önemlidir. Cevabı yanlış çıkan ya da bilinmeyen soruların mutlaka doğrusu öğrenilmeli ve cevabı bilinmiyorsa bir öğretmene soruyu yönlendirip doğru cevaba nasıl ulaşılacağı öğrenilmelidir. Bol bol kitap okumak ve paragraf çözmek yorum gücünü arttırır ve hız kazandırır. Süreli soru çözerek hız kazanılabilir. En önemlisi test çözmeye başlamadan önce o konuyu iyice öğrenmiş olmaktır. Konu eksiklerinizi tamamlamanız avantaj sağlar.

Açık Lise Türk Dili ve Edebiyatı 4 Çıkmış Sınav Soruları 2020 yılı 2. dönem

Etkili Açık Lise Testleri Çözme Yöntemleri

Etkili açık lise testleri çözme yöntemleri için belki de en önemlisi sağlıklı beslenmek ve düzenli uyumaktır. Çünkü beyin ders çalışma esnasında bir enerji tüketir. Bu nedenle düzgün beslenmeli yeterli enerjiyi almalısınız. Uyku düzeninin de düzgün olmalı ki beyniniz tüm fonksiyonlarını en verimli haliyle yerine getirebilsin.

  • Önce konuyu iyice kavrayıp öğrenin daha sonrasında test çözmeye başlayın.
  • Sorularda vurgulanan noktalara dikkat edin.
  • Sorulara Ön Yargılı Yaklaşmayın:Sınavda zor da, kolay da sorular olacaktır.
  • Bazen kolay soruların zor olduğunu düşünüp bu bu kadar kolay olamaz diyip, daha zor yollara başvurmayın. Bazı sorular basit bazı sorular kolaydır.
  • Gözünüze uzun gelen soruları okumaktan gözünüz korkmasın çünkü bu onların illa zor olduğu anlamına gelmemektedir.
  • İlk verdiğiniz karar çoğu zaman doğrudur. Sınav bitiminde kontrole döndüğünüzde bir soruda ilk işaretlediğiniz şıkta bir dikkat hatası yaptığınız fark etmedikçe değiştirmekten kaçının.
  • Turlama tekniğini kullanmayı deneyin. Bu şu demek; takılı kaldığınız soruda oyalanıp vakit kaybetmeyin. O esnada soruyu boş bırakın ve diğer sorulara geçin. Daha sonra tüm soruları bitirdiğinizde takıldığınız sorulara geri dönün.
  • Hep aynı seviyede sorular çözmeyin, farklı zorluk seviyelerinde sorular çözmeyi tercih edin.

Çok TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 4 Soru Çözmenin Avantajları 2024

Çok soru çözmenin avantajları var mıdır yoksa yok mudur diye soracak olduğunuzda bunu şu şekilde açıklamak mümkündür:

Sınavı kazanmak için elbette öncesi bol soru çözümü yapılmalıdır. Fakat bu sorular hep aynı tarz, kolay olan, sadece günlük çözülen soru sayısını rakamla arttırmış olan sorular olmamalıdır. Çözeceğini 50 zor-orta-kolay karışık soru tipleri çözeceğiniz 100 kolay soru tipinden çok daha fayda sağlayacaktır.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 4 Açık Lise Test Çözme Esnasında Yapılan Hatalar

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 4 Açık Lise Test çözme esnasında yapılan hatalar belki de iyi bir sınav geçirebilmek için en dikkat etmeniz gereken noktadır. Tabii eğer bilgi eksiğiniz yoksa. Bu hatalar şunlardır:

  • Soruları çok hızlı okumak size zaman kazandıracak gibi gözükse de aslında hızlı olmak isterken gözden bazı şeyleri kaçırmanıza neden olabilir.
  • İki seçenek arasında kararsız kalınca o soruda çok vakit kaybetmek yerine boş bırakıp turlama tekniğini kullanmanız sizin için daha yararlı olacaktır.
  • ‘’Ben bunu zaten biliyorum, bu soru çok kolaymış.’’ gibi hislere kapılmayın.
  • Sınavda kaygı hissettiğiniz elbette olacaktır. Fakat bu hissin sınavınızı ele geçirmenize izin vermeyin. Nefes alın, soluklanın, sakinleşin ve sınavınıza bu şekilde devam edin. Faydasını göreceksiniz.
Açık Lise 3. Dönem Sınav Tarihi
20 – 21 Temmuz 2024
SPONSOR