1. Osmanlı Devleti’nin Safeviler ile imzaladığı hangi antlaşmayla bugünkü Türkiye-İran sınırı bazı küçük değişiklikler dışında belirlenmiştir?
2. Osmanlı hakimiyetindeki Azak kalesi 1700 İstanbul Antlaşması ile aşağıdaki devletlerden hangisine bırakılmıştır?
3. Aşağıdakilerden hangisi Avusturya’nın mezhep değiştirme baskılarına karşı Osmanlı Devleti’nden yardım isteyerek II. Viyana Kuşatması’na zemin hazırlamıştır?
4. Aşağıdaki anlaşmalardan hangisiyle Avrupa halkına mezhep seçme özgürlüğü tanınmıştır?
5. Köle ticaretini kanuni olarak ilk kez yasaklayan ülke aşağıdakilerden hangisidir?
6. Coğrafi keşiflerle Akdeniz’in ticari önemini kaybetmesi üzerine Osmanlı Devleti deniz ticaretini canlı tutmak için aşağıdakilerden hangisini yapmıştır?
7. Avrupa’da Reform hareketinin başlamasında aşağıdakilerden hangisi etkili olmamıştır?
8. Aşağıdakilerden hangisi gerçeklerle ilgisi kopmuş birtakım dogmatik düşünce kalıplarının içine hapsolmadan; sorunlara, akla, mantığa ve gerçeğe uygun çözümler arama felsefesidir?
9. • Gelişmiş bir teleskop icat etti.
• Yer Çekimi Kanunu üzerinde çalıştı.
• Kalkülüs formülünü buldu.
Hakkında bilgi verilen kişi aşağıdakilerden hangisidir?
10. Tımar sisteminin bozulması, Osmanlı Devleti’ni aşağıdaki alanlardan hangisinde olumsuz olarak etkilemiştir?
11. Aşağıdakilerden hangisi Celali İsyanları’nın sonuçlarından biri değildir?
12. Lale Devri’nin padişahı aşağıdakilerden hangisidir?
13. Osmanlı’da ilk matbaayı kuran kişi aşağıdakilerden hangisidir?
14. Viyana Kongresi’nde görüşülen Şark Meselesi’nin amacı aşağıdakilerden hangisidir?
15. Yunanistan’a bağımsızlık verilen antlaşma aşağıdakilerden hangisidir?
16. Osmanlı Devleti, ilk dış borcu aşağıdaki ülkelerin hangisinden almıştır?
17. Aşağıdakilerden hangisi 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’nda Erzurum’da Ruslara karşı direnişin simgesi olan kadın kahramandır?
18. Aşağıdakilerden hangisi Berlin Antlaşması ile Osmanlı Devleti’nden ayrılarak bağımsız olan devletlerden biri değildir?
19. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı Devleti’nde “Millet-i Sadıka” olarak adlandırılmıştır?
20. Osmanlı Devleti aşağıdaki şehirlerden hangisini II. Balkan savaşı sırasında Bulgarlardan geri almıştır?
Açık Lise Test Çöz uygulamamız yayınlandı telefon ve tabletlere indirebilir uygulamada “Soru arama” ile çıkmış sınav sorularını da arayabilirsiniz.
Açık Lise Test Çöz Google Play : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aciklise.cikmissorular
Açık Lise Test Çöz Appstore : https://apps.apple.com/tr/app/acik-lise-test-coz/id6449521442?l=tr
Açık Lise Test Çöz Appgallery : https://appgallery.huawei.com/app/C108369833
‘’SEÇMELİ TARİH 1 Açık Lise Test çöz.’’ ya da ‘’Daha çok açık lise soru çöz.’’ diye sıklıkla duyulan tabirler sınav dönemi öğrencilerinin olmazsa olmazlarıdır. Bu dönem öğrencilerin gerçekten de kendileri ve başarıları için yapabilecekleri en önemli şey test çözmeleridir. Başlarda bu süreç sıkıcı ve zahmetli gelse de uzun süre sonra sağlayacağı başarıları ve faydaları düşününce başlarda biraz buna dayanılmak ve alışmak gereklidir.
Açık Lise Test çözmenin faydaları oldukça fazladır. Düzgün ve etkili bir şekilde yaptığınız açık lise test çözümleri sizi sınavlarınıza daha iyi hazırlamaktadır. Bu faydalara birkaç örnek vermek gerekirse:
Açık Lise Test çözme taktikleri ve tekniklerine uyarak test çözümünüzü daha etkili hale getirebilmeniz mümkündür. Öncelikle her soru tarzını görebilmek ya da en azından birçok farklı soru tarzı görebilmek sınavda başarı için oldukça önemlidir. Cevabı yanlış çıkan ya da bilinmeyen soruların mutlaka doğrusu öğrenilmeli ve cevabı bilinmiyorsa bir öğretmene soruyu yönlendirip doğru cevaba nasıl ulaşılacağı öğrenilmelidir. Bol bol kitap okumak ve paragraf çözmek yorum gücünü arttırır ve hız kazandırır. Süreli soru çözerek hız kazanılabilir. En önemlisi test çözmeye başlamadan önce o konuyu iyice öğrenmiş olmaktır. Konu eksiklerinizi tamamlamanız avantaj sağlar.
Etkili açık lise testleri çözme yöntemleri için belki de en önemlisi sağlıklı beslenmek ve düzenli uyumaktır. Çünkü beyin ders çalışma esnasında bir enerji tüketir. Bu nedenle düzgün beslenmeli yeterli enerjiyi almalısınız. Uyku düzeninin de düzgün olmalı ki beyniniz tüm fonksiyonlarını en verimli haliyle yerine getirebilsin.
Çok soru çözmenin avantajları var mıdır yoksa yok mudur diye soracak olduğunuzda bunu şu şekilde açıklamak mümkündür:
Sınavı kazanmak için elbette öncesi bol soru çözümü yapılmalıdır. Fakat bu sorular hep aynı tarz, kolay olan, sadece günlük çözülen soru sayısını rakamla arttırmış olan sorular olmamalıdır. Çözeceğini 50 zor-orta-kolay karışık soru tipleri çözeceğiniz 100 kolay soru tipinden çok daha fayda sağlayacaktır.
SEÇMELİ TARİH 1 Açık Lise Test çözme esnasında yapılan hatalar belki de iyi bir sınav geçirebilmek için en dikkat etmeniz gereken noktadır. Tabii eğer bilgi eksiğiniz yoksa. Bu hatalar şunlardır: