Psikoloji 2

2019 YILI 2. DÖNEM
admin
Kasım 2, 2023
232 views

Açık Lise Psikoloji 2 Çıkmış Sınav Soruları 2019 yılı 2. dönem


1.• Geçici davranışlar öğrenme sayılmaz.
• İçgüdü davranışları öğrenme olarak kabul edilmez.
• Büyüme, olgunlaşma sonucu ortaya çıkan değişmeler öğrenme değildir.
Bu bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi öğrenme örneğidir?

2. Dıştan gelen bir uyarıcıya karşı meydana gelen istem dışı (otomatik), basit, oldukça hızlı ve tutarlı tepkilere refleks denir.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi refleksif bir davranıştır?

3. Bir organizmanın, koşullandığı durumlara benzer durumlara da aynı davranışı göstermesi olarak tanımlanır. Evde sakallı olan kişiye “dede” demeyi öğrenen çocuğun sokakta da her sakallı kişiye “dede” demesi bu duruma örnektir.
Yukarıda sözü edilen duruma karşılık gelen kavram hangisidir?

4. Başka insanların davranışlarını gözleyerek ya da onları taklit ederek öğrenme yoluna model alarak öğrenme denir.
Buna göre aşağıdaki atasözlerinden hangisi model alarak öğrenmeye örnektir?

5. Aşağıdakilerden hangisi öğrenmeyi etkileyen faktörlerden öğrenme yöntemiyle ilgilidir?

6. Matematik dersinden zayıf alan bir öğrencinin “ne yaparsam yapayım bir şey değişmiyor” diyerek tamamen çalışmayı bırakması aşağıdaki kavramlardan hangisine örnek oluşturur?

7. “Özel bir günde giydiğimiz giysi” ya da “sevdiğimiz bir yere yaptığımız gezi” aşağıdaki bellek türlerinden hangisinde yer alır?

8. • Kodlanarak belleğe kaydedilen bilgiler, gerektiğinde kullanılmak üzere uzun süreli belleğe gönderilir.
• Elektriksel biçimde gelen uyarıcılar, kimyasal bir değişime uğrayarak uzun süreli belleğe kaydedilir ve burada aylar, yıllar boyunca korunabilir.
Özellikleri verilen bellek işlevi aşağıdakilerden hangisidir?

9. Hatırlama ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğru değildir?

10. Sonraki öğrenmenin önceki öğrenilenleri unutturmasına geriye ket vurma denir.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi geriye ket vurma örneğidir?

11. Nesne ve olayların ortak özelliklerini kapsayan ve onları bir sözcük altında toplayan zihindeki genel soyut tasarım olarak tanımlanır. Örneğin; çok sayıda türünün ( gül, menekşe, kasımpatı gibi) ortak özelliklerinin zihinde bir araya gelmesiyle “çiçek” tasarımına ulaşılır.
Verilen bilgiler düşünmenin aşağıdaki temel birimlerinden hangisiyle ilgilidir?

12. Nesnelerin farklı bir işlev için kullanılmalarını gerektiren bir problemle karşılaşınca bu yeni işlevi fark etmekte güçlük çekeriz. Örneğin, bıçağı kesmek için kullanırız. Bu da bizi, onu tornavida olarak kullanmaktan alıkoyar.
Sözü edilen durum problem çözmede aşağıdakilerden hangisinin etkisini göstermektedir?

13. Başkalarıyla aynı şeye bakmak ama farklı bir şeyi görebilmek; değeri olan ve orijinal bir ürün ortaya koyabilmek aşağıdaki kavramlardan hangisiyle ifade edilir?

14. Aslında herkes dâhidir. Ama siz kalkıp bir balığı ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir.
Einstein’ın verilen sözünden hareketle aşağıdakilerden hangisine ulaşılabilir?

1. Ailenin çocuk yetiştirme biçimleri, anne baba yokluğu, çocukların doğuş sırası, çocuğa sağlanan beslenme ve öğrenme yaşantıları, ailenin büyüklüğü, aile içerisinde eşler arasındaki ilişkiler, ailenin sosyal sınıfı gibi faktörler kişiliğin oluşmasında etkisi olan aşağıdaki faktörlerden hangisiyle ilgilidir?

16. Mevlana’nın “Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol” sözü kişilik kavramının taşıdığı aşağıdaki özelliklerden hangisini ifade eder?

17. • En yaygın duygu durum bozukluğudur.
• Bu hastalar karamsardır, isteksiz, üzgün, umutsuz ve mutsuzdur.
• Eskiden ilgilerini çeken etkinliklerden (hobiler, aile etkinlikleri, eğlence) artık zevk almazlar.
Özellikleri verilen normal dışı davranış türü aşağıdakilerden hangisidir?

1. Bağımsız olarak seçim yapamama, karar verememe, terk edilme korkusu, yalnız kalmaya dayanamama, günlük kararlarını bile başkalarının tavsiyesi ve desteği olmadan verememe durumu aşağıdaki kişilik bozukluğu türlerinden hangisini ifade eder?

19. Aşağıdakilerden hangisi stresi ortaya çıkaran içsel nedenlerdendir?

20. Aşağıdakilerden hangisi anormal bir insanda bulunan özelliklerden değildir?

Açık Lise Psikoloji 2 Çıkmış Sınav Soruları 2019 yılı 2. dönem

Açık Lise Test Çöz uygulamamız yayınlandı telefon ve tabletlere indirebilir uygulamada “Soru arama” ile çıkmış sınav sorularını da arayabilirsiniz.

Açık Lise Test Çöz Google Play :  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aciklise.cikmissorular

Açık Lise Test Çöz Appstore : https://apps.apple.com/tr/app/acik-lise-test-coz/id6449521442?l=tr

Açık Lise Test Çöz Appgallery : https://appgallery.huawei.com/app/C108369833

Psikoloji 2 Açık Lise Test Çöz

‘’Psikoloji 2 Açık Lise Test çöz.’’ ya da ‘’Daha çok açık lise soru çöz.’’ diye sıklıkla duyulan tabirler sınav dönemi öğrencilerinin olmazsa olmazlarıdır. Bu dönem öğrencilerin gerçekten de kendileri ve başarıları için yapabilecekleri en önemli şey test çözmeleridir. Başlarda bu süreç sıkıcı ve zahmetli gelse de uzun süre sonra sağlayacağı başarıları ve faydaları düşününce başlarda biraz buna dayanılmak ve alışmak gereklidir.

Açık Lise Psikoloji 2 çıkmış sınav soruları 2024 yılı 2. DÖNEM

Psikoloji 2 Açık Lise Test Çöz ve Yeni Nesil AOL Testleri Çöz 2024

Açık Lise Test çözmenin faydaları oldukça fazladır. Düzgün ve etkili bir şekilde yaptığınız açık lise test çözümleri sizi sınavlarınıza daha iyi hazırlamaktadır. Bu faydalara birkaç örnek vermek gerekirse:

  • 2019 YILI Psikoloji 2 dersi 2. DÖNEM Açık Lise Test çöz veya aol testleri çözmek, farklı soru tiplerini görmenize olanak sağlar bu sayede ise karşılaşmamış olduğunuz soru tipi sayısı oldukça azalır. Bu size rakiplerinizin her zaman bir adım önüne geçirir.
  • Açık Lise Test çözme esnasında hangi konuşa iyi hangi konuda eksik olduğunuz daha iyi kavrar ona göre bir yol izlersiniz.
  • Aol Test çözme aynı zamanda zamanınızı daha iyi planlama becerinizi geliştirmektedir.
  • Daha fazla test çözerek bu olaya alışır ve girdiğiniz sınavları da sadece çözdüğünüz testler gibi düşünmeye başlarsınız. Bu sayede sınav kaygınız azalır.
  • Çözdüğünüz test sayısı arttıkça hız da kazanırsınız ve daha hızlı test çözmeye başlarsınız.
Sizin için bazı açık lise testleri

Açık Lise Psikoloji 2 dersi 2. DÖNEM Test Çözme Taktikleri 2019 YILI

Açık Lise Test çözme taktikleri ve tekniklerine uyarak test çözümünüzü daha etkili hale getirebilmeniz mümkündür. Öncelikle her soru tarzını görebilmek ya da en azından birçok farklı soru tarzı görebilmek sınavda başarı için oldukça önemlidir. Cevabı yanlış çıkan ya da bilinmeyen soruların mutlaka doğrusu öğrenilmeli ve cevabı bilinmiyorsa bir öğretmene soruyu yönlendirip doğru cevaba nasıl ulaşılacağı öğrenilmelidir. Bol bol kitap okumak ve paragraf çözmek yorum gücünü arttırır ve hız kazandırır. Süreli soru çözerek hız kazanılabilir. En önemlisi test çözmeye başlamadan önce o konuyu iyice öğrenmiş olmaktır. Konu eksiklerinizi tamamlamanız avantaj sağlar.

Açık Lise Psikoloji 2 Çıkmış Sınav Soruları 2019 yılı 2. dönem

Etkili Açık Lise Testleri Çözme Yöntemleri

Etkili açık lise testleri çözme yöntemleri için belki de en önemlisi sağlıklı beslenmek ve düzenli uyumaktır. Çünkü beyin ders çalışma esnasında bir enerji tüketir. Bu nedenle düzgün beslenmeli yeterli enerjiyi almalısınız. Uyku düzeninin de düzgün olmalı ki beyniniz tüm fonksiyonlarını en verimli haliyle yerine getirebilsin.

  • Önce konuyu iyice kavrayıp öğrenin daha sonrasında test çözmeye başlayın.
  • Sorularda vurgulanan noktalara dikkat edin.
  • Sorulara Ön Yargılı Yaklaşmayın:Sınavda zor da, kolay da sorular olacaktır.
  • Bazen kolay soruların zor olduğunu düşünüp bu bu kadar kolay olamaz diyip, daha zor yollara başvurmayın. Bazı sorular basit bazı sorular kolaydır.
  • Gözünüze uzun gelen soruları okumaktan gözünüz korkmasın çünkü bu onların illa zor olduğu anlamına gelmemektedir.
  • İlk verdiğiniz karar çoğu zaman doğrudur. Sınav bitiminde kontrole döndüğünüzde bir soruda ilk işaretlediğiniz şıkta bir dikkat hatası yaptığınız fark etmedikçe değiştirmekten kaçının.
  • Turlama tekniğini kullanmayı deneyin. Bu şu demek; takılı kaldığınız soruda oyalanıp vakit kaybetmeyin. O esnada soruyu boş bırakın ve diğer sorulara geçin. Daha sonra tüm soruları bitirdiğinizde takıldığınız sorulara geri dönün.
  • Hep aynı seviyede sorular çözmeyin, farklı zorluk seviyelerinde sorular çözmeyi tercih edin.

Çok Psikoloji 2 Soru Çözmenin Avantajları 2024

Çok soru çözmenin avantajları var mıdır yoksa yok mudur diye soracak olduğunuzda bunu şu şekilde açıklamak mümkündür:

Sınavı kazanmak için elbette öncesi bol soru çözümü yapılmalıdır. Fakat bu sorular hep aynı tarz, kolay olan, sadece günlük çözülen soru sayısını rakamla arttırmış olan sorular olmamalıdır. Çözeceğini 50 zor-orta-kolay karışık soru tipleri çözeceğiniz 100 kolay soru tipinden çok daha fayda sağlayacaktır.

Psikoloji 2 Açık Lise Test Çözme Esnasında Yapılan Hatalar

Psikoloji 2 Açık Lise Test çözme esnasında yapılan hatalar belki de iyi bir sınav geçirebilmek için en dikkat etmeniz gereken noktadır. Tabii eğer bilgi eksiğiniz yoksa. Bu hatalar şunlardır:

  • Soruları çok hızlı okumak size zaman kazandıracak gibi gözükse de aslında hızlı olmak isterken gözden bazı şeyleri kaçırmanıza neden olabilir.
  • İki seçenek arasında kararsız kalınca o soruda çok vakit kaybetmek yerine boş bırakıp turlama tekniğini kullanmanız sizin için daha yararlı olacaktır.
  • ‘’Ben bunu zaten biliyorum, bu soru çok kolaymış.’’ gibi hislere kapılmayın.
  • Sınavda kaygı hissettiğiniz elbette olacaktır. Fakat bu hissin sınavınızı ele geçirmenize izin vermeyin. Nefes alın, soluklanın, sakinleşin ve sınavınıza bu şekilde devam edin. Faydasını göreceksiniz.
Açık Lise 3. Dönem Sınav Tarihi
20 – 21 Temmuz 2024
SPONSOR