Psikoloji 1

2020 YILI 1. DÖNEM
admin
Kasım 2, 2023
178 views

Açık Lise Psikoloji 1 Çıkmış Sınav Soruları 2020 yılı 1. dönem


1. Psikoloji bilimsel yöntemlere başvurarak gözlenebilen ve ölçülebilen olguları ele alır.

Psikolojinin verilen özelliğinden hareketle aşağıdakilerden hangisine ulaşılabilir?


2. Psikolojinin doğuşundan günümüze kadar farklı ekollerin ortaya çıkmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?


3. Bir psikolog herhangi bir danışanının yoğun kaygı problemini henüz sorun ortaya çıkmadan elindeki verilerden hareketle tahmin edebilmektedir.

Bu durum psikolojinin aşağıdaki amaçlarından hangisiyle ilgilidir?


4. Kazım, yaşantısını olumsuz bir şekilde etkileyecek kadar yoğun bir güven problemi yaşamaktadır. Bu sorunun çözümü için uzman desteği almaya karar vermiştir. Kazım ile görüşme yapan psikolog, Kazım’ın anıları arasında onu güvensizliğe iten durumlarla karşılaşmış ve özellikle bu anılar üzerinde durmaya başlamıştır.

Psikolog, Kazım’ın sorununun çözümü için aşağıdaki yöntemlerden hangisine başvurmuştur?


5. Psikolojide hayvanlar üzerinde deney yapılmasının uygun olup olmadığı ile ilgili tartışmalar aşağıdakilerden hangisi kapsamında gerçekleştirilir?


6. Sinir sistemi, iç salgı bezleri, duyu organları gibi biyolojik faktörler organizmanın davranışlarını etkilemektedir.

Bu durum psikolojinin aşağıdaki bilim dallarından hangisi ile işbirliği yapmasını gerektirmektedir?


7. Bir kişinin yaşadığı acı, sevinç, korku, coşku, kıskançlık gibi durumlar o kişinin davranışlarını da etkiler.

Bu cümlede yer verilen duygu durumları aşağıdaki süreçlerin hangisiyle ilgilidir?


8. Yapılan bir araştırmada sosyo-ekonomik bakımdan farklı ailelerde büyümek zorunda kalan tek yumurta ikizlerinin, yetişkinlikte birçok davranışsal benzerliğe sahip olduğu görülmüştür.

Bu araştırma aşağıdaki faktörlerden hangisinin insan üzerindeki etkisini ortaya koymaktadır?


9. “Ben kimim, yaşamımın amacı nedir, hayattaki önemli ve öncelikli konular nelerdir?” düzeyinde ilk ciddi sorgulamaların yapıldığı gelişim dönemi aşağıdakilerden hangisidir?


10. 5 yaşındaki İpek, annesinin kolay bir şekilde yemesi için sekiz eşit parçaya bölerek verdiği böreğin miktarını fazla bulduğu için yememiştir. Annesi aynı miktardaki böreği iki eşit parçaya bölerek yeniden verdiğinde ise hepsini yiyebileceğini söylemiştir.

İpek’in bu durumu aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanabilir?


11. Psikolojik bir deney için bomboş beyaz bir odada yirmi dört saat geçiren Hasan, psikolojik ve fizyolojik bazı sorunlar yaşamaya başlamıştır.

Bu durum aşağıdakilerden hangisi ile açıklanabilir?


12. Elif, beyaz renk pelüş köpeğiyle gün batımında oynarken oyuncağının rengini o an altın sarısı olarak görmüştür. Ancak oyuncağının hala beyaz olduğundan emindir.

Bu durum algının aşağıdaki kavramlarından hangisiyle ilgilidir?


13. Yaşantımızda her gün ve her an onlarca uyarıcıya maruz kalmaktayız. Bu uyarıcılardan çoğunun farkına bile varamazken kimi uyarıcıları ise daha kolay fark edip algılarız.

Bu durumu açıklayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?


14. • Organizmada hızlı bir biçimde ortaya çıkar.

• Engellenmesi güç olan açlık, susuzluk gibi itici içsel fizyolojik durumlardır.

Özellikleri verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?


15. Sevincini, üzüntüsünü, kızgınlığını ya da heyecanını, aşırı uçlara kaçmadan dengeli ve ölçülü bir biçimde yaşayan bir birey için aşağıdaki çıkarımlardan hangisi yapılabilir?


16. Bir annenin bir taraftan yemek yaparken diğer taraftan çocuğunun ödeviyle ilgili sorduğu sorulara yanıt vermesi dikkatin aşağıdaki türlerinden hangisiyle ilgilidir?


17. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi uykunun REM evresine ait bir özellik değildir?


18. Cinsiyet, ırk, meslek, fiziksel görünüş, yerleşim yeri gibi ayırt edici bir özelliğe sahip aşırı genellenmiş inançlara “kalıp yargı” denir.

Buna göre aşağıdaki cümlelerden hangisi kalıp yargı değildir?


19. Çevremizdeki insanları değerlendirirken onlara birtakım yüklemelerde (atıflarda) bulunuruz. Eğer bir kişinin davranışını açıklarken ortamsal faktörler yerine kişinin kendisine atıfta bulunursak “temel yükleme hatası” yapmış oluruz.

Buna göre aşağıdakilerden hangisi temel yükleme hatasına örnek değildir?


20. Ceyda, çocuklar için faaliyet gösteren bir dernekte gönüllü olarak çalışmaktadır. Dernek faaliyetlerinin çocuklar için faydalı olduğunu düşünmektedir. Çocuklardan gelen olumlu geribildirim ile dernek arkadaşlarına olan sevgisi artmıştır. Yakın çevresinden bazı arkadaşlarını da dernek üyesi yapmıştır.

Buna göre Ceyda’nın süreçte yaşadığı tutumun ögelerine ayrılmış hali aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?

Faaliyetlerin faydalı olduğunu düşünmesi ---- Arkadaşlarına olan sevgisinin artması ---- Arkadaşlarını dernek üyesi yapması

Açık Lise Psikoloji 1 Çıkmış Sınav Soruları 2020 yılı 1. dönem

Açık Lise Test Çöz uygulamamız yayınlandı telefon ve tabletlere indirebilir uygulamada “Soru arama” ile çıkmış sınav sorularını da arayabilirsiniz.

Açık Lise Test Çöz Google Play :  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aciklise.cikmissorular

Açık Lise Test Çöz Appstore : https://apps.apple.com/tr/app/acik-lise-test-coz/id6449521442?l=tr

Açık Lise Test Çöz Appgallery : https://appgallery.huawei.com/app/C108369833

Psikoloji 1 Açık Lise Test Çöz

‘’Psikoloji 1 Açık Lise Test çöz.’’ ya da ‘’Daha çok açık lise soru çöz.’’ diye sıklıkla duyulan tabirler sınav dönemi öğrencilerinin olmazsa olmazlarıdır. Bu dönem öğrencilerin gerçekten de kendileri ve başarıları için yapabilecekleri en önemli şey test çözmeleridir. Başlarda bu süreç sıkıcı ve zahmetli gelse de uzun süre sonra sağlayacağı başarıları ve faydaları düşününce başlarda biraz buna dayanılmak ve alışmak gereklidir.

Açık Lise Psikoloji 1 çıkmış sınav soruları 2024 yılı 1. DÖNEM

Psikoloji 1 Açık Lise Test Çöz ve Yeni Nesil AOL Testleri Çöz 2024

Açık Lise Test çözmenin faydaları oldukça fazladır. Düzgün ve etkili bir şekilde yaptığınız açık lise test çözümleri sizi sınavlarınıza daha iyi hazırlamaktadır. Bu faydalara birkaç örnek vermek gerekirse:

  • 2020 YILI Psikoloji 1 dersi 1. DÖNEM Açık Lise Test çöz veya aol testleri çözmek, farklı soru tiplerini görmenize olanak sağlar bu sayede ise karşılaşmamış olduğunuz soru tipi sayısı oldukça azalır. Bu size rakiplerinizin her zaman bir adım önüne geçirir.
  • Açık Lise Test çözme esnasında hangi konuşa iyi hangi konuda eksik olduğunuz daha iyi kavrar ona göre bir yol izlersiniz.
  • Aol Test çözme aynı zamanda zamanınızı daha iyi planlama becerinizi geliştirmektedir.
  • Daha fazla test çözerek bu olaya alışır ve girdiğiniz sınavları da sadece çözdüğünüz testler gibi düşünmeye başlarsınız. Bu sayede sınav kaygınız azalır.
  • Çözdüğünüz test sayısı arttıkça hız da kazanırsınız ve daha hızlı test çözmeye başlarsınız.
Sizin için bazı açık lise testleri

Açık Lise Psikoloji 1 dersi 1. DÖNEM Test Çözme Taktikleri 2020 YILI

Açık Lise Test çözme taktikleri ve tekniklerine uyarak test çözümünüzü daha etkili hale getirebilmeniz mümkündür. Öncelikle her soru tarzını görebilmek ya da en azından birçok farklı soru tarzı görebilmek sınavda başarı için oldukça önemlidir. Cevabı yanlış çıkan ya da bilinmeyen soruların mutlaka doğrusu öğrenilmeli ve cevabı bilinmiyorsa bir öğretmene soruyu yönlendirip doğru cevaba nasıl ulaşılacağı öğrenilmelidir. Bol bol kitap okumak ve paragraf çözmek yorum gücünü arttırır ve hız kazandırır. Süreli soru çözerek hız kazanılabilir. En önemlisi test çözmeye başlamadan önce o konuyu iyice öğrenmiş olmaktır. Konu eksiklerinizi tamamlamanız avantaj sağlar.

Açık Lise Psikoloji 1 Çıkmış Sınav Soruları 2020 yılı 1. dönem

Etkili Açık Lise Testleri Çözme Yöntemleri

Etkili açık lise testleri çözme yöntemleri için belki de en önemlisi sağlıklı beslenmek ve düzenli uyumaktır. Çünkü beyin ders çalışma esnasında bir enerji tüketir. Bu nedenle düzgün beslenmeli yeterli enerjiyi almalısınız. Uyku düzeninin de düzgün olmalı ki beyniniz tüm fonksiyonlarını en verimli haliyle yerine getirebilsin.

  • Önce konuyu iyice kavrayıp öğrenin daha sonrasında test çözmeye başlayın.
  • Sorularda vurgulanan noktalara dikkat edin.
  • Sorulara Ön Yargılı Yaklaşmayın:Sınavda zor da, kolay da sorular olacaktır.
  • Bazen kolay soruların zor olduğunu düşünüp bu bu kadar kolay olamaz diyip, daha zor yollara başvurmayın. Bazı sorular basit bazı sorular kolaydır.
  • Gözünüze uzun gelen soruları okumaktan gözünüz korkmasın çünkü bu onların illa zor olduğu anlamına gelmemektedir.
  • İlk verdiğiniz karar çoğu zaman doğrudur. Sınav bitiminde kontrole döndüğünüzde bir soruda ilk işaretlediğiniz şıkta bir dikkat hatası yaptığınız fark etmedikçe değiştirmekten kaçının.
  • Turlama tekniğini kullanmayı deneyin. Bu şu demek; takılı kaldığınız soruda oyalanıp vakit kaybetmeyin. O esnada soruyu boş bırakın ve diğer sorulara geçin. Daha sonra tüm soruları bitirdiğinizde takıldığınız sorulara geri dönün.
  • Hep aynı seviyede sorular çözmeyin, farklı zorluk seviyelerinde sorular çözmeyi tercih edin.

Çok Psikoloji 1 Soru Çözmenin Avantajları 2024

Çok soru çözmenin avantajları var mıdır yoksa yok mudur diye soracak olduğunuzda bunu şu şekilde açıklamak mümkündür:

Sınavı kazanmak için elbette öncesi bol soru çözümü yapılmalıdır. Fakat bu sorular hep aynı tarz, kolay olan, sadece günlük çözülen soru sayısını rakamla arttırmış olan sorular olmamalıdır. Çözeceğini 50 zor-orta-kolay karışık soru tipleri çözeceğiniz 100 kolay soru tipinden çok daha fayda sağlayacaktır.

Psikoloji 1 Açık Lise Test Çözme Esnasında Yapılan Hatalar

Psikoloji 1 Açık Lise Test çözme esnasında yapılan hatalar belki de iyi bir sınav geçirebilmek için en dikkat etmeniz gereken noktadır. Tabii eğer bilgi eksiğiniz yoksa. Bu hatalar şunlardır:

  • Soruları çok hızlı okumak size zaman kazandıracak gibi gözükse de aslında hızlı olmak isterken gözden bazı şeyleri kaçırmanıza neden olabilir.
  • İki seçenek arasında kararsız kalınca o soruda çok vakit kaybetmek yerine boş bırakıp turlama tekniğini kullanmanız sizin için daha yararlı olacaktır.
  • ‘’Ben bunu zaten biliyorum, bu soru çok kolaymış.’’ gibi hislere kapılmayın.
  • Sınavda kaygı hissettiğiniz elbette olacaktır. Fakat bu hissin sınavınızı ele geçirmenize izin vermeyin. Nefes alın, soluklanın, sakinleşin ve sınavınıza bu şekilde devam edin. Faydasını göreceksiniz.
Açık Lise 3. Dönem Sınav Tarihi
20 – 21 Temmuz 2024
SPONSOR