Psikoloji 1

2019 YILI 2. DÖNEM
admin
Kasım 2, 2023
184 views

Açık Lise Psikoloji 1 Çıkmış Sınav Soruları 2019 yılı 2. dönem


1.Organizmanın davranışlarını ve bu davranışların altında yatan zihinsel süreçleri inceleyen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?

2. I. Konuşmak
II. Hayal kurmak
III. Koşmak
Yukarıdakilerden hangileri dıştan doğrudan gözlenebilen davranışlardır?

3. Psikoloji algı, bellek, düşünce, duygu gibi duyuşsal ve bilişsel süreçleri incelemekle insan zihninin nasıl işlediğini anlamaya çalışır.
Verilen ifadede sözü edilen süreç psikolojinin aşağıdaki kavramlarından hangisine karşılık gelir?

4. Beynin yapı ve işleyişi ile davranış arasında ilişki olduğunu savunan biyolojik yaklaşıma göre, her davranışın temelinde son derece karmaşık sinirsel oluşumlar yer alır. Bu oluşumlar kaslara geçer ve gözlenebilen davranışlar hâlinde dışarıya yansır.
Parçadan hareketle biyolojik yaklaşımın davranışları anlamak için kullandığı yöntem aşağıdakilerden hangisi olabilir?

5. “Yapılan çalışmalardan, başka bilim insanlarınca farklı zamanlarda aynı biçim ve koşullarda yinelendiğinde, mümkün olduğu kadar birbirine yakın sonuç ve gözlemler elde edilmesi” psikolojinin aşağıdaki ölçütlerinden hangisini ifade eder?

6. Aşağıdakilerden hangisi psikolojinin amacı olamaz?

7. İncelenen olayların kendi doğal ortamında, müdahalede bulunulmadan ve gözlem yapılan kişilerin haberi olmaksızın gözlemlenmesi doğal gözlem olarak tanımlanır.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi doğal gözlem örneğidir?

8. • Birden fazla insanın davranışlarını karşılaştırmak amacıyla uygulanan sistematik ölçme tekniğidir.
• Dikkat ve bellek gibi zihinsel süreçler, zekâ gibi yetenekler, kişilik özellikleri bu tür ölçme araçları ile ölçülür.
Özellikleri verilen psikoloji yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

9. Zararlı madde kullanımının azaltılmasından, düzenli sağlık kontrollerinin artırılması ve kanser, kalp krizi gibi sağlık riskleri ile mücadeleye kadar toplum sağlığı ile ilgili çeşitli konularla ilgilenen psikoloji alanı aşağıdakilerden hangisidir?

10.
Düzenli yapılan tekrarın(Dyt) öğrenme (Ö) üzerindeki etkisi yukarıdaki grafikte verilmiştir.
Grafiğe göre aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

11. Dış çevre denilince akla, insanların ve canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri, karşılıklı olarak etkileşimde bulundukları fiziki (iklim, tabiat şartları gibi); sosyal (aile, iş çevresi gibi); ekonomik ve kültürel ortam (gelir ve eğitim düzeyi gibi) akla gelmektedir.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi dış çevreden gelen bir uyarıcıya tepki verme örneği değildir?

12. “Bana rastgele bir bebek verin. Soyu, yetenekleri, eğilimleri, becerileri ne olursa olsun. Ondan istediğim insanı yetiştirmeyi garanti ederim. Bir doktor, avukat, hırsız, tüccar ya da katil.”
Metinden hareketle aşağıdakilerden hangisine ulaşılabilir?

13. Aşağıdaki gelişim özellikleri ve gelişim dönemi eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

14. • Soyut düşünme
• Bilimsel yöntemle problem çözme
• Değer ve inanç sistemini yapılandırma
• Fikir dünyasıyla aktif olarak ilgilenme ve düşüncesini etkinliklerine yansıtma
Verilen özellikler Piaget’nin bilişsel gelişim kuramının aşağıdaki aşamalarından hangisine uygundur?

1. Duyu organlarının aynı şiddet seviyesini koruyan bir uyarıcıya sürekli maruz kalması sonucu bu uyarıcının ilk etkisini giderek kaybetmesi ve bu uyarıcıya karşı tepkinin giderek zayıflaması veya tepkinin ortadan kalkmasına alışma denir.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi alışma örneğidir?

16. Nasıl olduğunu bildiğimiz bir nesnenin şekline hangi açıdan bakarsak bakalım onu daima aynı biçimde algılarız. Örneğin; arkadaşımız saç ve kıyafetini değiştirse de biz onu yine de aynı arkadaşımız olarak algılarız.
Verilen açıklama aşağıdakilerden hangisine örnek oluşturur?

17. Emniyet, istikrar, korunma, korku ve kargaşadan kurtulma isteği olarak ortaya çıkan ihtiyacımız, Maslow’un belirlemiş olduğu aşağıdaki ihtiyaçlardan hangisine karşılık gelir?

1. Bu duyguyu yaşayan insan ne olduğunu bilmediği, sonucunu kestiremeyeceği bir durum ya da olay karşısında bir huzursuzluk, bir iç sıkıntısı duymaktadır.
Sözü edilen duygu aşağıdakilerden hangisidir?

19. Aynı anda birden çok görevi yerine getirebilme yeteneğine bölünmüş dikkat denir.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi bölünmüş dikkat örneğidir?

20. Yapay uyku olarak ifade edilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Açık Lise Psikoloji 1 Çıkmış Sınav Soruları 2019 yılı 2. dönem

Açık Lise Test Çöz uygulamamız yayınlandı telefon ve tabletlere indirebilir uygulamada “Soru arama” ile çıkmış sınav sorularını da arayabilirsiniz.

Açık Lise Test Çöz Google Play :  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aciklise.cikmissorular

Açık Lise Test Çöz Appstore : https://apps.apple.com/tr/app/acik-lise-test-coz/id6449521442?l=tr

Açık Lise Test Çöz Appgallery : https://appgallery.huawei.com/app/C108369833

Psikoloji 1 Açık Lise Test Çöz

‘’Psikoloji 1 Açık Lise Test çöz.’’ ya da ‘’Daha çok açık lise soru çöz.’’ diye sıklıkla duyulan tabirler sınav dönemi öğrencilerinin olmazsa olmazlarıdır. Bu dönem öğrencilerin gerçekten de kendileri ve başarıları için yapabilecekleri en önemli şey test çözmeleridir. Başlarda bu süreç sıkıcı ve zahmetli gelse de uzun süre sonra sağlayacağı başarıları ve faydaları düşününce başlarda biraz buna dayanılmak ve alışmak gereklidir.

Açık Lise Psikoloji 1 çıkmış sınav soruları 2024 yılı 2. DÖNEM

Psikoloji 1 Açık Lise Test Çöz ve Yeni Nesil AOL Testleri Çöz 2024

Açık Lise Test çözmenin faydaları oldukça fazladır. Düzgün ve etkili bir şekilde yaptığınız açık lise test çözümleri sizi sınavlarınıza daha iyi hazırlamaktadır. Bu faydalara birkaç örnek vermek gerekirse:

  • 2019 YILI Psikoloji 1 dersi 2. DÖNEM Açık Lise Test çöz veya aol testleri çözmek, farklı soru tiplerini görmenize olanak sağlar bu sayede ise karşılaşmamış olduğunuz soru tipi sayısı oldukça azalır. Bu size rakiplerinizin her zaman bir adım önüne geçirir.
  • Açık Lise Test çözme esnasında hangi konuşa iyi hangi konuda eksik olduğunuz daha iyi kavrar ona göre bir yol izlersiniz.
  • Aol Test çözme aynı zamanda zamanınızı daha iyi planlama becerinizi geliştirmektedir.
  • Daha fazla test çözerek bu olaya alışır ve girdiğiniz sınavları da sadece çözdüğünüz testler gibi düşünmeye başlarsınız. Bu sayede sınav kaygınız azalır.
  • Çözdüğünüz test sayısı arttıkça hız da kazanırsınız ve daha hızlı test çözmeye başlarsınız.
Sizin için bazı açık lise testleri

Açık Lise Psikoloji 1 dersi 2. DÖNEM Test Çözme Taktikleri 2019 YILI

Açık Lise Test çözme taktikleri ve tekniklerine uyarak test çözümünüzü daha etkili hale getirebilmeniz mümkündür. Öncelikle her soru tarzını görebilmek ya da en azından birçok farklı soru tarzı görebilmek sınavda başarı için oldukça önemlidir. Cevabı yanlış çıkan ya da bilinmeyen soruların mutlaka doğrusu öğrenilmeli ve cevabı bilinmiyorsa bir öğretmene soruyu yönlendirip doğru cevaba nasıl ulaşılacağı öğrenilmelidir. Bol bol kitap okumak ve paragraf çözmek yorum gücünü arttırır ve hız kazandırır. Süreli soru çözerek hız kazanılabilir. En önemlisi test çözmeye başlamadan önce o konuyu iyice öğrenmiş olmaktır. Konu eksiklerinizi tamamlamanız avantaj sağlar.

Açık Lise Psikoloji 1 Çıkmış Sınav Soruları 2019 yılı 2. dönem

Etkili Açık Lise Testleri Çözme Yöntemleri

Etkili açık lise testleri çözme yöntemleri için belki de en önemlisi sağlıklı beslenmek ve düzenli uyumaktır. Çünkü beyin ders çalışma esnasında bir enerji tüketir. Bu nedenle düzgün beslenmeli yeterli enerjiyi almalısınız. Uyku düzeninin de düzgün olmalı ki beyniniz tüm fonksiyonlarını en verimli haliyle yerine getirebilsin.

  • Önce konuyu iyice kavrayıp öğrenin daha sonrasında test çözmeye başlayın.
  • Sorularda vurgulanan noktalara dikkat edin.
  • Sorulara Ön Yargılı Yaklaşmayın:Sınavda zor da, kolay da sorular olacaktır.
  • Bazen kolay soruların zor olduğunu düşünüp bu bu kadar kolay olamaz diyip, daha zor yollara başvurmayın. Bazı sorular basit bazı sorular kolaydır.
  • Gözünüze uzun gelen soruları okumaktan gözünüz korkmasın çünkü bu onların illa zor olduğu anlamına gelmemektedir.
  • İlk verdiğiniz karar çoğu zaman doğrudur. Sınav bitiminde kontrole döndüğünüzde bir soruda ilk işaretlediğiniz şıkta bir dikkat hatası yaptığınız fark etmedikçe değiştirmekten kaçının.
  • Turlama tekniğini kullanmayı deneyin. Bu şu demek; takılı kaldığınız soruda oyalanıp vakit kaybetmeyin. O esnada soruyu boş bırakın ve diğer sorulara geçin. Daha sonra tüm soruları bitirdiğinizde takıldığınız sorulara geri dönün.
  • Hep aynı seviyede sorular çözmeyin, farklı zorluk seviyelerinde sorular çözmeyi tercih edin.

Çok Psikoloji 1 Soru Çözmenin Avantajları 2024

Çok soru çözmenin avantajları var mıdır yoksa yok mudur diye soracak olduğunuzda bunu şu şekilde açıklamak mümkündür:

Sınavı kazanmak için elbette öncesi bol soru çözümü yapılmalıdır. Fakat bu sorular hep aynı tarz, kolay olan, sadece günlük çözülen soru sayısını rakamla arttırmış olan sorular olmamalıdır. Çözeceğini 50 zor-orta-kolay karışık soru tipleri çözeceğiniz 100 kolay soru tipinden çok daha fayda sağlayacaktır.

Psikoloji 1 Açık Lise Test Çözme Esnasında Yapılan Hatalar

Psikoloji 1 Açık Lise Test çözme esnasında yapılan hatalar belki de iyi bir sınav geçirebilmek için en dikkat etmeniz gereken noktadır. Tabii eğer bilgi eksiğiniz yoksa. Bu hatalar şunlardır:

  • Soruları çok hızlı okumak size zaman kazandıracak gibi gözükse de aslında hızlı olmak isterken gözden bazı şeyleri kaçırmanıza neden olabilir.
  • İki seçenek arasında kararsız kalınca o soruda çok vakit kaybetmek yerine boş bırakıp turlama tekniğini kullanmanız sizin için daha yararlı olacaktır.
  • ‘’Ben bunu zaten biliyorum, bu soru çok kolaymış.’’ gibi hislere kapılmayın.
  • Sınavda kaygı hissettiğiniz elbette olacaktır. Fakat bu hissin sınavınızı ele geçirmenize izin vermeyin. Nefes alın, soluklanın, sakinleşin ve sınavınıza bu şekilde devam edin. Faydasını göreceksiniz.
Açık Lise 3. Dönem Sınav Tarihi
20 – 21 Temmuz 2024
SPONSOR