Demir ve kükürt elementleri ısı ile kimyasal değişime uğrayarak demir (II) sülfür bileşiğini oluşturur. Demir (II) sülfür bileşiğinin oluşumuna ait tanecik modeli aşağıdaki gibi gösterilmektedir.
Buna göre kimyasal değişim sürecinde aşağıdakilerden hangileri değişir?
2. Su bileşiğinde hidrojen ve oksijen elementlerinin kütlece birleşme oranı Mh/Mo = 1/8 ’dir.
Buna göre 3 gram hidrojen elementi ile kaç gram oksijen elementi birleşerek suyu oluşturur?
3. Klor atomunun doğada iki izotopu bulunmaktadır. Bu izotopların kütle spektrometresinde; doğadaki her 4 klor atomundan 3 tanesinin kütlesi 35 iken 1 tanesinin kütlesi 37 çıkmaktadır.
Buna göre klor atomunun ortalama atom kütlesi kaçtır?
4. 2 mol demir elementi kaç tane demir atomu içerir?
5. Aşağıdaki tepkimelerden hangisi yanma tepkimesidir?
6. Aşağıdaki tepkimelerden hangisi sentez (oluşum) tepkimesi değildir?
7. Na₂CO₃(aq)+… (aq)→2NaCI(aq)+CuCO₃(k) İki farklı iyonik bileşiğin sulu çözeltilerinin karıştırılması ile gerçekleşen çözünme – çökelme tepkimesi yukarıdaki gibidir.
Buna göre tepkimedeki boşluğa yazılması gereken iyonik bileşik aşağıdakilerden hangisidir?
8. Denkleşmiş kimyasal tepkimelerde, girenler ve ürünler olarak her iki tarafta aynı sayıda atom bulunur ve kütle korunur.
Aşağıdaki tepkimelerin denk olup olmadıklarına bakılarak hangi şematik gösterimin dengede durduğu söylenebilir?
9. Aşağıdakilerden hangisi denkleşmiş tepkime değildir?
10. 3CaO+2H₃PO₄ → Ca₃(PO₄)ₓ+3H₂O Yukarıdaki denkleştirilmiş tepkimede yer alan Ca₃(PO₄)ₓ bileşiğindeki x değeri kaçtır?
11. C(k) + O₂(g) → CO₂(g)
Yukarıdaki tepkimeye göre 2 mol C katısının tamamen yanması sonucu oluşan CO₂ gazı normal şartlar altında kaç litre hacim kaplar?
12. Mg(k)+2HCI(aq) → MgCI₂(aq)+H₂(g)
Yukarıdaki tepkimeye göre 2’şer mol Mg ve HCI’nin tepkimesinde sınırlayıcı bileşen olan madde hangisidir?
13. Aşağıdakilerden hangisi koloit karışıma örnek değildir?
14. Aşağıdaki tabloda verilen karışımlardan hangisinin karışım türü yanlıştır?
Karışım -------- Karışım türü
15. Aşağıdaki heterojen karışımların hangisinde dağılan maddenin oda koşullarındaki fiziksel hali katıdır?
16. Tuz ve su miktarı verilen aşağıdaki çözeltilerden hangisi diğerlerine göre daha derişiktir?
17. Aşağıda verilen karışımları ayırma yöntemlerinden hangisi çözünürlük farkı ile ayırma sınıfında yer almaz?
18. Şehir çöplüklerinde veya hurdalıklarda demir içeren malzemeleri plastik gibi maddelerden ayırmak için kullanılan yöntem aşağıdakilerden hangisidir?
19. Katı - sıvı veya katı - gaz heterojen karışımlar süzme yöntemi ile bileşenlerine ayrılır.
Aşağıdakilerden hangisi süzme yönteminde kullanılan araçlardan değildir?
20. Deniz suyunda NaCI, MgCI2 gibi çok farklı tuzlar bulunmaktadır. Bu tuzlardan yemek tuzunu ayırmak için karışım önce ısıtılır. Ardından soğumaya bırakılır. Soğuma esnasında her tuzun farklı sıcaklıklarda dibe çökmesi sağlanır.
Sözü edilen ayırma yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?
Açık Lise Test Çöz uygulamamız yayınlandı telefon ve tabletlere indirebilir uygulamada “Soru arama” ile çıkmış sınav sorularını da arayabilirsiniz.
Açık Lise Test Çöz Google Play : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aciklise.cikmissorular
Açık Lise Test Çöz Appstore : https://apps.apple.com/tr/app/acik-lise-test-coz/id6449521442?l=tr
Açık Lise Test Çöz Appgallery : https://appgallery.huawei.com/app/C108369833
‘’Kimya 3 Açık Lise Test çöz.’’ ya da ‘’Daha çok açık lise soru çöz.’’ diye sıklıkla duyulan tabirler sınav dönemi öğrencilerinin olmazsa olmazlarıdır. Bu dönem öğrencilerin gerçekten de kendileri ve başarıları için yapabilecekleri en önemli şey test çözmeleridir. Başlarda bu süreç sıkıcı ve zahmetli gelse de uzun süre sonra sağlayacağı başarıları ve faydaları düşününce başlarda biraz buna dayanılmak ve alışmak gereklidir.
Açık Lise Test çözmenin faydaları oldukça fazladır. Düzgün ve etkili bir şekilde yaptığınız açık lise test çözümleri sizi sınavlarınıza daha iyi hazırlamaktadır. Bu faydalara birkaç örnek vermek gerekirse:
Açık Lise Test çözme taktikleri ve tekniklerine uyarak test çözümünüzü daha etkili hale getirebilmeniz mümkündür. Öncelikle her soru tarzını görebilmek ya da en azından birçok farklı soru tarzı görebilmek sınavda başarı için oldukça önemlidir. Cevabı yanlış çıkan ya da bilinmeyen soruların mutlaka doğrusu öğrenilmeli ve cevabı bilinmiyorsa bir öğretmene soruyu yönlendirip doğru cevaba nasıl ulaşılacağı öğrenilmelidir. Bol bol kitap okumak ve paragraf çözmek yorum gücünü arttırır ve hız kazandırır. Süreli soru çözerek hız kazanılabilir. En önemlisi test çözmeye başlamadan önce o konuyu iyice öğrenmiş olmaktır. Konu eksiklerinizi tamamlamanız avantaj sağlar.
Etkili açık lise testleri çözme yöntemleri için belki de en önemlisi sağlıklı beslenmek ve düzenli uyumaktır. Çünkü beyin ders çalışma esnasında bir enerji tüketir. Bu nedenle düzgün beslenmeli yeterli enerjiyi almalısınız. Uyku düzeninin de düzgün olmalı ki beyniniz tüm fonksiyonlarını en verimli haliyle yerine getirebilsin.
Çok soru çözmenin avantajları var mıdır yoksa yok mudur diye soracak olduğunuzda bunu şu şekilde açıklamak mümkündür:
Sınavı kazanmak için elbette öncesi bol soru çözümü yapılmalıdır. Fakat bu sorular hep aynı tarz, kolay olan, sadece günlük çözülen soru sayısını rakamla arttırmış olan sorular olmamalıdır. Çözeceğini 50 zor-orta-kolay karışık soru tipleri çözeceğiniz 100 kolay soru tipinden çok daha fayda sağlayacaktır.
Kimya 3 Açık Lise Test çözme esnasında yapılan hatalar belki de iyi bir sınav geçirebilmek için en dikkat etmeniz gereken noktadır. Tabii eğer bilgi eksiğiniz yoksa. Bu hatalar şunlardır: