1. Kutup bölgelerinde yaşayan hayvanlar genelde uzun beyaz tüylerle kaplı deriye sahipken sıcak çöllerdeki hayvanlar ise çoğunlukla susuzluğa dayanıklı olup arazinin rengine uyan derileri tüysüzdür.
Bu bilgiye göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
2. Kristof Kolomb, Magellan ve Vasco de Gama’nın seyahatlerinde yararlandığı Coğrafya Rehberi adlı eserin sahibi olan Eski Çağ’ın gök bilimcisi ve matematikçisi aşağıdakilerden hangisidir?
3. Güneş ışınlarının yere düşme açısı Ekvator’dan kutuplara doğru gidildikçe daralır. Buna bağlı olarak sıcaklık değerleri de kutuplara gidildikçe azalmaktadır.
Aşağıdakilerden hangisi bu durumla ilgili değildir?
4. Aşağıdakilerden hangisi 3 Ocak ve 4 Temmuz’da astronomik açıdan yaşanan bir durumdur?
Dünya, Güneş’e karşı şekilde belirtilen konumda iken aşağıdaki günlerden hangisi yaşanır?
6. Türkiye’nin en kuzeyi ile en güneyinde yer alan iki nokta arasındaki kuş uçuşu mesafeyi hesaplamak için gerekli olan bilgi aşağıdakilerden hangisidir?
7. Türkiye’nin özel konum özelliklerinden hangisi uluslararası ulaşımda önemli bir ülke olmasına katkı yapmaz?
8. Türkiye haritası üzerinde aksine bir uyarı işareti yoksa haritanın üst kısmı hangi ana yönü gösterir?
9. Aşağıdaki yerlerin haritaları eşit ölçülere sahip kâğıtlara tam sığacak şekilde çizilirse hangisinin ölçeği daha büyük olur?
10. Renklendirme yöntemiyle çizilen fiziki haritalarda yeşil tonlar deniz seviyesine yakın yükseltinin az olduğu yerleri, kahverengi ve tonları ise yükseltinin arttığı alanları göstermektedir.
Buna göre Türkiye fiziki harita sında yer alan aşağıdaki ovaların hangisinde yeşil tonlar hâkimdir?
11. Aşağıdakilerden hangisi atmosferin etkilerinden biri değildir?
12. Aşağıdakilerin hangisinde iklimin doğal çevre üzerindeki etkisi insan faaliyetlerini şekillendirmemiştir?
13. Güneş ışınları, Dünya atmosferine ulaştıktan sonra aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmez?
14. Sıcaklığın yeryüzüne dağılışında etkili olan unsurlardan biri de güneşlenme süresidir. Ülkemizde Akdeniz Bölgesi ile Güney Doğu Anadolu Bölgeleri güneşlenme süresinin uzun olduğu yerlerdir.
Buna göre aşağıdaki merkezlerden hangisinde güneşlenme süresi daha kısadır?
Basınç ve sıcaklık arasındaki bağlantı grafikte gösterilmektedir.
Bu grafiğe göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
16. Aşağıdaki rüzgârlardan hangisi gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkından oluşmakta ve gün içerisinde yön değiştirmektedir?
17. Aşağıdakilerden hangisi Ekvatoral iklim ve görüldüğü yerlere ait bir özellik değildir?
Türkiye haritasında numaralanmış yerlerde bulunan ovalardan hangisine 21 Haziran günü öğle vakti güneş ışınları dik olarak gelir?
Doğu Anadolu’da yer alan IV numaralı ova için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
20. Ege Bölgesi’nde dağların denize dik uzanması deniz etkisinin iç kısımlarına sokulmasını kolaylaştırır.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi bu tür dağlardandır?
Açık Lise Test Çöz uygulamamız yayınlandı telefon ve tabletlere indirebilir uygulamada “Soru arama” ile çıkmış sınav sorularını da arayabilirsiniz.
Açık Lise Test Çöz Google Play : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aciklise.cikmissorular
Açık Lise Test Çöz Appstore : https://apps.apple.com/tr/app/acik-lise-test-coz/id6449521442?l=tr
Açık Lise Test Çöz Appgallery : https://appgallery.huawei.com/app/C108369833
‘’COĞRAFYA 1 Açık Lise Test çöz.’’ ya da ‘’Daha çok açık lise soru çöz.’’ diye sıklıkla duyulan tabirler sınav dönemi öğrencilerinin olmazsa olmazlarıdır. Bu dönem öğrencilerin gerçekten de kendileri ve başarıları için yapabilecekleri en önemli şey test çözmeleridir. Başlarda bu süreç sıkıcı ve zahmetli gelse de uzun süre sonra sağlayacağı başarıları ve faydaları düşününce başlarda biraz buna dayanılmak ve alışmak gereklidir.
Açık Lise Test çözmenin faydaları oldukça fazladır. Düzgün ve etkili bir şekilde yaptığınız açık lise test çözümleri sizi sınavlarınıza daha iyi hazırlamaktadır. Bu faydalara birkaç örnek vermek gerekirse:
Açık Lise Test çözme taktikleri ve tekniklerine uyarak test çözümünüzü daha etkili hale getirebilmeniz mümkündür. Öncelikle her soru tarzını görebilmek ya da en azından birçok farklı soru tarzı görebilmek sınavda başarı için oldukça önemlidir. Cevabı yanlış çıkan ya da bilinmeyen soruların mutlaka doğrusu öğrenilmeli ve cevabı bilinmiyorsa bir öğretmene soruyu yönlendirip doğru cevaba nasıl ulaşılacağı öğrenilmelidir. Bol bol kitap okumak ve paragraf çözmek yorum gücünü arttırır ve hız kazandırır. Süreli soru çözerek hız kazanılabilir. En önemlisi test çözmeye başlamadan önce o konuyu iyice öğrenmiş olmaktır. Konu eksiklerinizi tamamlamanız avantaj sağlar.
Etkili açık lise testleri çözme yöntemleri için belki de en önemlisi sağlıklı beslenmek ve düzenli uyumaktır. Çünkü beyin ders çalışma esnasında bir enerji tüketir. Bu nedenle düzgün beslenmeli yeterli enerjiyi almalısınız. Uyku düzeninin de düzgün olmalı ki beyniniz tüm fonksiyonlarını en verimli haliyle yerine getirebilsin.
Çok soru çözmenin avantajları var mıdır yoksa yok mudur diye soracak olduğunuzda bunu şu şekilde açıklamak mümkündür:
Sınavı kazanmak için elbette öncesi bol soru çözümü yapılmalıdır. Fakat bu sorular hep aynı tarz, kolay olan, sadece günlük çözülen soru sayısını rakamla arttırmış olan sorular olmamalıdır. Çözeceğini 50 zor-orta-kolay karışık soru tipleri çözeceğiniz 100 kolay soru tipinden çok daha fayda sağlayacaktır.
COĞRAFYA 1 Açık Lise Test çözme esnasında yapılan hatalar belki de iyi bir sınav geçirebilmek için en dikkat etmeniz gereken noktadır. Tabii eğer bilgi eksiğiniz yoksa. Bu hatalar şunlardır: