1. Bir devletin veya ulusun başka devlet veya ulusları kendi çıkarları doğrultusunda etkilemesidir. Etkileyen devlet, etkilediği devletin kaynaklarından istifade eder.
Tanımı verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?
2. İkinci Dünya Savaşı’ndan önce Almanya’da Nazi partisi tarafından uygulanan siyasi ve ekonomik sisteme ne ad verilmiştir?
3. 24 Nisan 1920’de düzenlenen San Remo Konferansı’nda Suriye ve Lübnan, aşağıdaki ülkelerden hangisinin mandasına verilmiştir?
4. ABD’de 1932 yılında başkan seçilen Roosevelt (Rozvelt) tarafından hayata geçirilen ekonomik politikalara ne ad verilmiştir?
5. Kara Hakimiyet Teorisinde aşağıdaki hangi bölge için Heartland (Kalpgah) adı kullanılmıştır?
6. Aşağıdakilerden hangisi iki dünya savaşı arasındaki dönemde sağlık alanında yaşanan gelişmelerden biri değildir?
7. İtalya’nın II. Dünya Savaşı öncesinde izlediği politikaya ne ad verilmiştir?
8. ABD, Rusya ve İngiltere’nin II. Dünya Savaşı’ndan sonra aralarındaki iş birliğini geliştirmek ve dünyanın geleceğini planlamak amacıyla 4-11 Şubat 1945’te düzenledikleri konferans aşağıdakilerden hangisidir?
9. İkinci Dünya Savaşı sırasında Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki şehirlerine atom bombası atan ülke aşağıdakilerden hangisidir?
10. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi aşağıdaki uluslararası teşkilatlardan hangisinin genel kurulunda kabul edilmiştir?
11. Aşağıdakilerden hangisi II. Dünya Savaşı’nın sonuçlarından biri değildir?
12. Aşağıdakilerden hangisinde Birleşmiş Milletler Teşkilatında yer alan Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi doğru olarak verilmiştir?
13. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de II. Dünya Savaşı yıllarında cumhurbaşkanı olarak görev yapmıştır?
14. Aşağıdakilerden hangisi İngilizleri Hindistan’dan atmak amacıyla direniş gösteren Hint Milli Hareketine liderlik yapmıştır?
15. Osmanlı egemenliğindeki Cezayir, 1830’da aşağıdaki ülkelerden hangisi tarafından işgal edilmiştir?
16. Güney Afrika’nın seçimle iktidara gelen ilk siyahi devlet başkanı aşağıdakilerden hangisidir?
17. Aşağıdakilerden hangisi Afrika devletlerinin bağımsızlıklarını ve egemenliklerini kazanması ve Afrika’da sömürgeciliğe son verilmesi için otuz bir Afrika ülkesinin katılımı ile kurulmuştur?
18. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin Kore Savaşı’na katılmasında etkili olan faktörlerden biri değildir?
19. II. Dünya Savaşı’ndan maddi ve manevi kayıpla çıkan Avrupa’da halklar arasında uzlaşmayı sağlamak; kıtada gerginlik ve tartışmanın yerine ortak kurumlar, standartlar ve sözleşmelere dayalı güven ve iş birliği ortamı oluşturmak amacıyla Strasbourg (Sıtrasburg) merkezli olarak kurulmuştur.
Hakkında bilgi verilen uluslararası kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?
20. Amerika ve Batı’nın, Sovyetler Birliği’ni etkisiz hale getirmek ve kendi sınırları içerisinde kalmasını sağlamak amacıyla oluşturdukları politikaya verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?
Açık Lise Test Çöz uygulamamız yayınlandı telefon ve tabletlere indirebilir uygulamada “Soru arama” ile çıkmış sınav sorularını da arayabilirsiniz.
Açık Lise Test Çöz Google Play : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aciklise.cikmissorular
Açık Lise Test Çöz Appstore : https://apps.apple.com/tr/app/acik-lise-test-coz/id6449521442?l=tr
Açık Lise Test Çöz Appgallery : https://appgallery.huawei.com/app/C108369833
‘’Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 Açık Lise Test çöz.’’ ya da ‘’Daha çok açık lise soru çöz.’’ diye sıklıkla duyulan tabirler sınav dönemi öğrencilerinin olmazsa olmazlarıdır. Bu dönem öğrencilerin gerçekten de kendileri ve başarıları için yapabilecekleri en önemli şey test çözmeleridir. Başlarda bu süreç sıkıcı ve zahmetli gelse de uzun süre sonra sağlayacağı başarıları ve faydaları düşününce başlarda biraz buna dayanılmak ve alışmak gereklidir.
Açık Lise Test çözmenin faydaları oldukça fazladır. Düzgün ve etkili bir şekilde yaptığınız açık lise test çözümleri sizi sınavlarınıza daha iyi hazırlamaktadır. Bu faydalara birkaç örnek vermek gerekirse:
Açık Lise Test çözme taktikleri ve tekniklerine uyarak test çözümünüzü daha etkili hale getirebilmeniz mümkündür. Öncelikle her soru tarzını görebilmek ya da en azından birçok farklı soru tarzı görebilmek sınavda başarı için oldukça önemlidir. Cevabı yanlış çıkan ya da bilinmeyen soruların mutlaka doğrusu öğrenilmeli ve cevabı bilinmiyorsa bir öğretmene soruyu yönlendirip doğru cevaba nasıl ulaşılacağı öğrenilmelidir. Bol bol kitap okumak ve paragraf çözmek yorum gücünü arttırır ve hız kazandırır. Süreli soru çözerek hız kazanılabilir. En önemlisi test çözmeye başlamadan önce o konuyu iyice öğrenmiş olmaktır. Konu eksiklerinizi tamamlamanız avantaj sağlar.
Etkili açık lise testleri çözme yöntemleri için belki de en önemlisi sağlıklı beslenmek ve düzenli uyumaktır. Çünkü beyin ders çalışma esnasında bir enerji tüketir. Bu nedenle düzgün beslenmeli yeterli enerjiyi almalısınız. Uyku düzeninin de düzgün olmalı ki beyniniz tüm fonksiyonlarını en verimli haliyle yerine getirebilsin.
Çok soru çözmenin avantajları var mıdır yoksa yok mudur diye soracak olduğunuzda bunu şu şekilde açıklamak mümkündür:
Sınavı kazanmak için elbette öncesi bol soru çözümü yapılmalıdır. Fakat bu sorular hep aynı tarz, kolay olan, sadece günlük çözülen soru sayısını rakamla arttırmış olan sorular olmamalıdır. Çözeceğini 50 zor-orta-kolay karışık soru tipleri çözeceğiniz 100 kolay soru tipinden çok daha fayda sağlayacaktır.
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 Açık Lise Test çözme esnasında yapılan hatalar belki de iyi bir sınav geçirebilmek için en dikkat etmeniz gereken noktadır. Tabii eğer bilgi eksiğiniz yoksa. Bu hatalar şunlardır: