Açık Lise (AÖL) Türk Dili ve Edebiyatı 1 Çıkmış Sınav Soruları 2019 – 2020 yılı 1. dönem


1. Aşağıdakilerden hangisi kişisel hayatı konu alan metin türlerindendir?


2. Aşağıdakilerden hangisi öğretici metinlerin özelliklerinden biridir?


3. Çanakkale’de bulunan Assos antik şehri milattan önce 6’ncı yüzyılda liman kenti olarak 236 metre yüksekliğindeki volkanik bir tepenin üzerine kurulmuştur. Kendine özgü dokusu ve mimarisiyle dikkat çeken bu yerleşim, en başta Ayvalık Körfezi rüzgarına direnen taş yapılarıyla öne çıkmaktadır. Evlerde kullanılan andezit, zor işlenen ama zamana karşı direnebilen bir taş olduğundan yapıların ömrü uzun olur.

Bu parçada kullanılan anlatım biçimi aşağıdakilerden hangisidir?


4. İstasyon binaları bu yolda küçük bir ışık gibi beliriyor. Koyu sarı renkli, iki katlı lojmanlarıyla sebze bahçeli ama mutlaka pembe gül ve mor sarmaşıklı, yapayalnız ve yolcu bekleyen istasyonlar... Bekleme salonları dolmuyor, demiryolcular buradan gitmeye çalışırken tren sesinden en çok sabaha karşı nefret ediyorlar. Sabaha karşı, yalnızlık duygusunu yataklarına bile boca eden değil mi o ses?

Bu parça aşağıdaki paragraf çeşitlerinden hangisine örnek olabilir?


5. 1994’ten bu yana UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu evleri hiç şüphesiz sivil mimarlık tarihinin en yalın ve bir o kadar da değerli bir unsuru. Her yıl yüz binlerce gezgini kendine çeken Safranbolu evleri o kadar seviliyor ki gelen ziyaretçiler bu evlerin küçük bir modelini almadan Safranbolu’dan ayrılmıyor. Beyaz gövdeli, kırmızı kiremitli konaklar bazı durumlarda içine aydınlatma sistemi yerleştirilerek abajur gibi de kullanılıyor.

Bu parçada aşağıdaki düşünceyi geliştirme yollarından hangisi kullanılmıştır?


6. • Sanatlı ve mecazlı bir anlatıma başvurulur.

• Çok anlamlılık söz konusudur.

• Anlatıcı öznel bir tutum sergiler.

Bu özellikler aşağıdaki metin türlerinden hangisine aittir?


7. Ahmet ile aradığı kitabı bulamayan Nil arasında şu konuşma geçer:

Nil – “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” var mı sende?
Ahmet – Evet, var. Yarın getireyim.

Bu parçada aşağıdaki iletişim ögelerinden hangisi yoktur?


8. O da çoluğundan çocuğundan ayrı, yalnız yaşıyordu. Bazı titizlikleri olan bir adam olmalıydı. Bir kış akşamı küçük ispirto ocağını yaktı. Pencereye yakın bir sehpanın üstüne koydu. Ocakta çay demleniyordu. Çayını, kahvesini kendi pişirdiğini; herkesin pişirdiği çayı, kahveyi içemediğini söyledi doktora. Doktor kendi yaşayışından bir şeyler buldu.

Bu parçada hikayenin yapı unsurlarından hangisi kullanılmamıştır?


9. Aşağıdakilerden hangisi olay hikayesi türünde eser veren sanatçılardandır?


10. Diyarbakır’ı Diclesiz, Dicle’yi Diyarbakırsız düşünmek mümkün değil. Dicle uygarlığın geliştiği bu toprakları, kardeşi Fırat’la birlikte besliyor. Akıp geçtiği coğrafyaya hayat, bolluk ve bereket taşıyor. Bereketli ovaların toprağı onun sularıyla coşuyor.

Bu parçada aşağıdaki isim türlerinden hangisi kullanılmamıştır?


11. Anlam kayması yoluyla Türkçede birleşik isim yapılabilir. Bu yöntemde kelimelerin tamamı veya bir tanesi anlam kaybına uğrar.

Buna göre aşağıdaki birleşik isimlerden hangisi bu yolla türetilmiştir?


12. Pencereden görünen parke döşeli yolda sel artık deliler gibi yaka yıka, ite kaka, sürükleye sürükleye akıyordu; yüksekliği neredeyse bir metreyi bulmuştu.

Bu parçada aşağıdaki isim durum (hal) eklerinden hangisi kullanılmamıştır?


13. Aşağıdakilerin hangisinde farklı bir hece ölçüsü kalıbı kullanılmıştır?


14. Aşağıdakilerin hangisinde kişileştirme sanatı yoktur?


15. Su kabakları (I)doğal formları kadar zanaatkarların elinde dönüştükleri biçimle de bulundukları ortama ayrı (II)bir hava katıyor. Anadolu’nun (III)her yerinde yetişen bu sebze (IV)en etkileyici biçimlere Antalyalı ustalar aracılığıyla kavuşuyor.

Bu parçadaki numaralanmış sözcüklerden hangisi sıfat değildir?


16. Çifte koştuğun öküzler,
Senin kadar yorgun değil kardaş!
Sen ki kış ve yaz düşünceli
Sen ki kış ve yaz yalınayak

Bu parça aşağıdaki şiir türlerinden hangisine örnektir?


17. İki kelimenin kalıplaşarak birleşmesinden oluşan sıfatlara anlamca kaynaşmış birleşik sıfat denir.

Buna göre aşağıdakilerden hangisi anlamca kaynaşmış birleşik sıfattır?


18. Aşağıdakilerden hangisi masal ile fablın ortak özelliklerinden değildir?


19. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hem edat hem bağlaç vardır?


20. Şehzade, tabak içindeki bir avuç toprak, bir nar tanesi ve yeşil yaprağın kaz çobanının karısına da gösterilmesi için emir veriyor. Götürüyorlar tabağı kızın önüne, kız bunu eline alıyor, başlıyor ağlamaya: “Ben bir yeşil yaprak idim, bir nar tanesi için çürüdüm toprak oldum.” diyor. Şehzadeye gidip kaz çobanının ne dediğini söylüyorlar. O da diyor ki: “İşte kaz çobanı da benim. O kız da benim karım.”

Bu parça aşağıdaki masal bölümlerinden hangisine aittir?

Türk Dili ve Edebiyatı 1 Çıkmış Sınav Soruları – Açık Lise Test Çöz

Türk Dili ve Edebiyatı 1 test çöz online testte 2020 yılı 1. dönem çıkmış sınav soruları bulunuyor. Açık öğretim lisesi okuyan öğrenciler Türk Dili ve Edebiyatı 1 dersinden ne yazık ki muaf olmuyorlar. Bu yüzden aöl de Türk Dili ve Edebiyatı 1 dersinden kesinlikle başarılı olmalıdırlar. Aksi taktirde açık liseden mezun olamayacaklardır. 2020 yılından sonra gerçekleştirilen açık öğretim lisesi online sınavda çıkmış sınav sorularının bazılarını sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

2020 yılı çıkmış sınav sorularından oluşan bu testte 20 soru bulunuyor, bu sorular içerisinde en az 9 tane soruya doğru yanıt veren öğrenciler dersten başarılı olurlar. Türk Dili ve Edebiyatı 1 dersinden 9 doğru yapan öğrenci açık öğretim lisesi geçme puanını almış olacaktır. yani 45 puan alan bir öğrenci başarılı olmuştur. Açık öğretim lisesi sınavlarında derslerden yüksek not almanız diploma notunuzu ve ortaöğretim başarı puanınızı yüksek tutacaktır. Bu yüzden sınavlardan daha yüksek puan almanızı öneririz. Türk Dili ve Edebiyatı 1 dersi ortak dersler yani zorunlu dersler arasında yer alıyor. Açık lise çıkmış sınav sorularından Türk Dili ve Edebiyatı 1 dersine ait sitemiz açık lise test çöz de 5 dönemin sınav soruları bulunuyor.

Açık Lise (AÖL) Türk Dili ve Edebiyatı 1 Çıkmış Sınav Soruları 2019 – 2020 yılı 1. dönem

Açık Lise (AÖL) Türk Dili ve Edebiyatı 1 Çıkmış Sınav Soruları 2019 – 2020 yılı 1. dönem

açık lise (aöl) Türk Dili ve Edebiyatı 1 Çıkmış Sınav Soruları

2023 yılı 3. dönem sınava girecek olan öğrencilerin derslere çalışmak için çıkmış sınav sorularına bakmalarını öneririz. açık lise 2021 online sınav, açık öğretim lisesi 2022 online sınav ve aöl 2023 online çıkmış sınav sorularını sitemizden ulaşabilirsiniz. Ayrıca sitemizde Türk Dili ve Edebiyatı 1 dersinin konu anlatımı açık lise ders özetleri kısmından ulaşabilirsiniz. Burada uzman öğretmenler tarafından ders özeti hazırlanmıştır. Açık lise Türk Dili ve Edebiyatı 1 pdf soru cevap kitapçığınıda bilgisayar telefon ve tablet gibi araçlarınıza indirerek ders çalışabilirsiniz.

Açık Lise Test Çöz uygulamamız yayınlandı telefon ve tabletlere indirebilir uygulamada “Soru arama” ile çıkmış sınav sorularını da arayabilirsiniz.

Açık Lise Test Çöz Google Play :  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.acklise.sinvsalhwp

Açık Lise Test Çöz Appstore : https://apps.apple.com/tr/app/acik-lise-test-coz/id6449521442

Türk Dili ve Edebiyatı 1 Açık Lise Test Çöz

‘’Türk Dili ve Edebiyatı 1 Açık Lise Test çöz.’’ ya da ‘’Daha çok açık lise soru çöz.’’ diye sıklıkla duyulan tabirler sınav dönemi öğrencilerinin olmazsa olmazlarıdır. Bu dönem öğrencilerin gerçekten de kendileri ve başarıları için yapabilecekleri en önemli şey test çözmeleridir. Başlarda bu süreç sıkıcı ve zahmetli gelse de uzun süre sonra sağlayacağı başarıları ve faydaları düşününce başlarda biraz buna dayanılmak ve alışmak gereklidir.

Açık Lise Türk Dili ve Edebiyatı 1 çıkmış sınav soruları 2024 yılı 1. Dönem

Türk Dili ve Edebiyatı 1 Açık Lise Test Çöz ve Yeni Nesil AOL Testleri Çöz 2024

Açık Lise Test çözmenin faydaları oldukça fazladır. Düzgün ve etkili bir şekilde yaptığınız açık lise test çözümleri sizi sınavlarınıza daha iyi hazırlamaktadır. Bu faydalara birkaç örnek vermek gerekirse:

  • 2020 Yılı Türk Dili ve Edebiyatı 1 dersi 1. Dönem Açık Lise Test çöz veya aol testleri çözmek, farklı soru tiplerini görmenize olanak sağlar bu sayede ise karşılaşmamış olduğunuz soru tipi sayısı oldukça azalır. Bu size rakiplerinizin her zaman bir adım önüne geçirir.
  • Açık Lise Test çözme esnasında hangi konuşa iyi hangi konuda eksik olduğunuz daha iyi kavrar ona göre bir yol izlersiniz.
  • Aol Test çözme aynı zamanda zamanınızı daha iyi planlama becerinizi geliştirmektedir.
  • Daha fazla test çözerek bu olaya alışır ve girdiğiniz sınavları da sadece çözdüğünüz testler gibi düşünmeye başlarsınız. Bu sayede sınav kaygınız azalır.
  • Çözdüğünüz test sayısı arttıkça hız da kazanırsınız ve daha hızlı test çözmeye başlarsınız.
Sizin için bazı açık lise testleri

Açık Lise Türk Dili ve Edebiyatı 1 dersi 1. Dönem Test Çözme Taktikleri 2020 Yılı

Açık Lise Test çözme taktikleri ve tekniklerine uyarak test çözümünüzü daha etkili hale getirebilmeniz mümkündür. Öncelikle her soru tarzını görebilmek ya da en azından birçok farklı soru tarzı görebilmek sınavda başarı için oldukça önemlidir. Cevabı yanlış çıkan ya da bilinmeyen soruların mutlaka doğrusu öğrenilmeli ve cevabı bilinmiyorsa bir öğretmene soruyu yönlendirip doğru cevaba nasıl ulaşılacağı öğrenilmelidir. Bol bol kitap okumak ve paragraf çözmek yorum gücünü arttırır ve hız kazandırır. Süreli soru çözerek hız kazanılabilir. En önemlisi test çözmeye başlamadan önce o konuyu iyice öğrenmiş olmaktır. Konu eksiklerinizi tamamlamanız avantaj sağlar.

Açık Lise (AÖL) Türk Dili ve Edebiyatı 1 Çıkmış Sınav Soruları 2019 – 2020 yılı 1. dönem

Etkili Açık Lise Testleri Çözme Yöntemleri

Etkili açık lise testleri çözme yöntemleri için belki de en önemlisi sağlıklı beslenmek ve düzenli uyumaktır. Çünkü beyin ders çalışma esnasında bir enerji tüketir. Bu nedenle düzgün beslenmeli yeterli enerjiyi almalısınız. Uyku düzeninin de düzgün olmalı ki beyniniz tüm fonksiyonlarını en verimli haliyle yerine getirebilsin.

  • Önce konuyu iyice kavrayıp öğrenin daha sonrasında test çözmeye başlayın.
  • Sorularda vurgulanan noktalara dikkat edin.
  • Sorulara Ön Yargılı Yaklaşmayın:Sınavda zor da, kolay da sorular olacaktır.
  • Bazen kolay soruların zor olduğunu düşünüp bu bu kadar kolay olamaz diyip, daha zor yollara başvurmayın. Bazı sorular basit bazı sorular kolaydır.
  • Gözünüze uzun gelen soruları okumaktan gözünüz korkmasın çünkü bu onların illa zor olduğu anlamına gelmemektedir.
  • İlk verdiğiniz karar çoğu zaman doğrudur. Sınav bitiminde kontrole döndüğünüzde bir soruda ilk işaretlediğiniz şıkta bir dikkat hatası yaptığınız fark etmedikçe değiştirmekten kaçının.
  • Turlama tekniğini kullanmayı deneyin. Bu şu demek; takılı kaldığınız soruda oyalanıp vakit kaybetmeyin. O esnada soruyu boş bırakın ve diğer sorulara geçin. Daha sonra tüm soruları bitirdiğinizde takıldığınız sorulara geri dönün.
  • Hep aynı seviyede sorular çözmeyin, farklı zorluk seviyelerinde sorular çözmeyi tercih edin.

Çok Türk Dili ve Edebiyatı 1 Soru Çözmenin Avantajları 2024

Çok soru çözmenin avantajları var mıdır yoksa yok mudur diye soracak olduğunuzda bunu şu şekilde açıklamak mümkündür:

Sınavı kazanmak için elbette öncesi bol soru çözümü yapılmalıdır. Fakat bu sorular hep aynı tarz, kolay olan, sadece günlük çözülen soru sayısını rakamla arttırmış olan sorular olmamalıdır. Çözeceğini 50 zor-orta-kolay karışık soru tipleri çözeceğiniz 100 kolay soru tipinden çok daha fayda sağlayacaktır.

Türk Dili ve Edebiyatı 1 Açık Lise Test Çözme Esnasında Yapılan Hatalar

Türk Dili ve Edebiyatı 1 Açık Lise Test çözme esnasında yapılan hatalar belki de iyi bir sınav geçirebilmek için en dikkat etmeniz gereken noktadır. Tabii eğer bilgi eksiğiniz yoksa. Bu hatalar şunlardır:

  • Soruları çok hızlı okumak size zaman kazandıracak gibi gözükse de aslında hızlı olmak isterken gözden bazı şeyleri kaçırmanıza neden olabilir.
  • İki seçenek arasında kararsız kalınca o soruda çok vakit kaybetmek yerine boş bırakıp turlama tekniğini kullanmanız sizin için daha yararlı olacaktır.
  • ‘’Ben bunu zaten biliyorum, bu soru çok kolaymış.’’ gibi hislere kapılmayın.
  • Sınavda kaygı hissettiğiniz elbette olacaktır. Fakat bu hissin sınavınızı ele geçirmenize izin vermeyin. Nefes alın, soluklanın, sakinleşin ve sınavınıza bu şekilde devam edin. Faydasını göreceksiniz.
Açık Lise 3. Dönem Sınav Tarihi
20 – 21 Temmuz 2024
SPONSOR